The amphitheatre was initially designed with dimensionally cut natural stone benches with two 530 mm (21”) Redi-Rock® retaining walls on each end of the seating. Working with the site owner and the general contractor, the project was redesigned to have Redi-Rock as the benches. Miller Concrete custom made 457mm (18”) deep bottom retaining blocks, without knobs, to form the base of the benches. Those blocks were topped with 150 mm (6”) high caps. 1,099 blocks were installed between April and June of 2009, providing the owner with their desired height while providing a slight overhang for comfort which the natural stone could not provide. The shoreline wall was also redesigned to include two rows Redi-Rock blocks, thus providing a consistent look from the Welland Canal.

  • Contract:WRCC08-02
  • Location:Welland, Ontario
  • Client Name:Welland Recreational Canal Corporation
  • Completion Date:30/06/2009
  • Cost:$82 000
  • Project Involvement:Installation: Brennan Paving Limited (Miller's Port Colborne Division).
  • Contract Model:design-build-finance
  • Project Status:Submitted to Client

Where to go from here

Related Projects

In the last 100 years we've worked on a lot of projects. Be sure to browser similar projects to this one.

See more related projects

Want to work for the best?

The Miller Group is a great place to work. Browse our current career and job opportunities and find yours.

Current Job Opportunities

Company Finder Tool

Not sure who to contact? Don't let the number of division at the Miller Group overwhelm you.

Use the Company Finder Tool